29 Ekim 2013 Salı

Marmaray Açıldı

İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştirecek 153 yıllık hayal, Türkiye Cumhuriyeti'nin
kuruluşunun 90. yılının kutlandığı 29  Ekim'de açıldı.

Bütün devlet erkanının katılımı ile Asrın projesi olarak gösterilen Marmaray açıldı.

Marmaray ile Asya ve Avrupa kıtası kaç dakika? Marmaray ile günde kaç yolcu taşınacak? Marmaray ücret tarifesi nasıl uygulanacak? sorularının cevabı


YOLCULUK SÜRELERİ

Her iki yakadaki banliyö hatlarının devreye alınmasıyla Gebze ve Halkalı arası 105, Bostancı ve Bakırköy arası 37, Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası 12, Üsküdar ve Sirkeci arası 4 dakika olacak.

Gebze-Halkalı banliyö hattının da hizmete girmesiyle Gebze-Halkalı arasında 2-10 dakikada bir sefer yapılacak ve bir yönde saatte 75 bin yolcu taşıma kapasitesi sağlanacak.

BOĞAZ KÖPRÜLERİNİN TRAFİK YÜKÜ HAFİFLEYECEK.

Tüm sistemin hizmete açılacağı yıl, zamandan elde edilecek toplam tasarrufun ise yaklaşık 13 milyon saat olacağı hesaplandı.

Kent ulaşımı içinde raylı sistemlerin payını artıracak ve İstanbul'un trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak Marmaray, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın yanı sıra İstanbul Metrosu'na da bağlanacak.

BİLET FİYATLARI

Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde, 1,95 lira civarında olacak. İstanbulkart, Marmaray'da da geçecek.

Bu arada, Marmaray, istasyonlarındaki sanatsal yapılarıyla da dikkati çekecek.

Sirkeci İstasyonu'nun güney girişinde yer alan yürüyen merdivenler, 61 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun yürüyen merdiveni olma özelliği taşıyor.

2 KITA 4 DAKİKA

"Asrın Projesi" olarak gösterilen Marmaray, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek açılış öncesi "Hayaldi gerçek oldu", "2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi çeşitli sloganlarla kamuoyuna tanıtılacak.

Hizmete alınması için geri sayımın sürdüğü Marmaray'ın açılışı dolayısıyla hazırlanan 35 saniyelik reklam filmi, 26 Ekim Cumartesi günü televizyonlarda yayınlanmaya başlanacak.

Marmaray, şehirlerarası yollar, tünel girişleri, otoyollar ve köprülerdeki ışıklı tabelalarda, mavi zemin üzerine yazılan "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Marmaray hizmete giriyor", "Hayaldi gerçek oldu", 2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi sloganlarla tanıtılacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder