21 Temmuz 2011 Perşembe

Facebook olmasaydı

Facebook olmasaydı...Artık hepimiz face ile yatıp face ile kalkıyoruz. Facebook Türkiye'ye gelip bu denli yerleşeli aslında çokta uzun bir zaman olmadı. Ama bugün...

Facebook bugün türkiyede küçüğünden büyüğüne, öğrencisinden çalışanına her kesime hitap ediyor. Her kesimden insan bugün gününün büyük bir çoğunluğunu Facebook'da geçirmekte. Peki ya o olmasaydı?
Bu kadar yoğun ilgi gören bir sosyal paylaşım sitesinde insanların amaçları neler? İnsanlar facebooktan neler öğreniyorlar. İnsanları Facebooka çeken sebepler nedir? İnsanlar onca saat neler yapıyor. İyi niyetlemi facedeler kötü niyetlemi?...Bu soruları dahada çoğaltabiliriz.

Bende bir face üyesi olarak bu soruları anak başlıklar halindeymiş gibi özetlemeye çalışacağım.

Çncelikle canı sıkılan herkesin facebookta zaman geçirdiğini bilelim. Evde otururken canı sıkılan bir kişi( net alışkanlığı olanlar) ne yapayım dediği anda ilk aklına gelen tabiki FACEBOOK!!!

Facebookta online olan insanlar neler yapıyor peki? Büyük bir çoğunluğu tanıdığı, arkadaş listesindeki insanların fotoğraflarını merak ediyor. Tabi öncesinde arkadaşlarını arayıp bulup ekliyorlar.

Kimileri paylaşılan müzik olsun, videolar olsun hepsini izliyor. Duygu ve düşüncelerini paylaşmak için gelenler var. Oyun oynamak için gelenler varki onlar ekstra olarak kullanıyorlar. Çiflikçiler, ev kiralayanlar falan filan.

Eee gelelim en büyük girilme sebebi. Erkekler için kızlar, kızlar için erkekler.

Facebook her ne kadar sosyal paylaşım sitesi diye adlandırılsada aynı zamanda ARKADAŞLIK sitesi görevini de fazlasıyla yerine getiriyor. Reel hayatta aktif olamayan ki hobi içinde yapanlar, 3--5 tane klas fotoğraflarını yükleyerek kızlara askını oluyorlar ve becerebilirlerse işler ilerliyo. İşte en büyük giriş sebeplerinden birisi bu.

En iyi niyete kullananlarsa tabiki yine iş hayatıyla boğuşanlar. Geniş bir kitleye seslenebilmek için, firma ve şirketlerinin reklamlarını yapmaktalar.

Uzun lafın kısası iyi niyetle girersen iyi, art niyetle girersen yine iyi:) kız bol yani:)) diyeceğim ayıp olcak. Tabiki kötü:))

Yani Facebook olmasaydı arkadaşlık siteleri, itiraf siteleri dahada fazla dolup taşacaktı. Onların yükü bir nebze azalmış oldu:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder